Huiswerk

Vanaf vandaag wordt een bad-languagestudy-day niet meer getolereerd, hebben we weer heus huiswerk en wordt ons Thai weer goed onder de loep genomen…..We hebben een taalhulp!!!

Vanaf vandaag komt Jelly ons beiden vier uur in de week lesgeven. Ze werkt met haar moeder en broer in een (school)kledingwinkel in Manchakhirie, maar heeft ‘s middags tijd om ons les te geven. Ze heeft anderhalf jaar in Groot Brittanië gestudeerd en bij de vraag of ze ons les zou willen geven, kregen we als tegenreactie ‘Wat is het doel van jullie taalstudie?’ en ‘Wat willen jullie leren?’.  
En met de antwoorden die we gaven, wil ze ons graag verder helpen.

Sijmen leest op dit moment zijn eerste Thaise autobiografie. Een verhaal over een man die in armoede bij zijn oma is opgegroeid, die liever had dat hij niet geboren zou worden. Door veel doorzettingsvermogen is hij inmiddels rechter en heeft hij onderweg God ontmoet. Een ontroerend verhaal. Annelies bestudeert een ‘Cultural Reader’ over allerlei  Thaise legenden en gebruiken in de samenleving. Dit is vooral een luistermodule. Eerst naar de verhalen luisteren, dan ze navertellen en dan pas het verhaal lezen. Lastig, maar goed om woorden echt op z’n Thai te horen en goed om beter zinnen te brouwen.

En Daniel oefent ondertussen op het woord gekko. Dat is nu nog gggggggèèddraaakdiieklloedaa.En dat is geen Thais woord.

Comments
  1. 12 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.