Thailand 2006 – 2008
In Thailand hebben we vijf maanden full-time taal en cultuurstudie gedaan, waarna we een beetje konden converseren en iets van het Thaise schrift konden lezen en schrijven. Na deze vijf maanden zijn we verhuisd naar het Noord-Oosten van Thailand – het platteland van Thailand. Sijmen gaf ’s morgens les aan de kinderen van Marten en Esther. Daarnaast hielpen we mee met het kerkplantingswerk. Het bezoeken van dorpelingen, Bijbelstudie doen met geïnteresseerden, kinderclub, tienerclub, Engelse les geven, leren van Marten en Esther, evangeliseren. Heel breed hebben we het zendingswerk en leven gezien en meebeleefd.  We hebben met veel plezier (en ook bloed (bij het werken in de tuin), zweet en tranen) in Thailand gewoond en gewerkt; geprobeerd ons aan te passen aan de Thaise cultuur. Het is machtig mooi om het evangelie aan mensen te vertellen en daar over met hen in gesprek te gaan (voor zover dat lukte). In Thailand is 0,5 procent christen en in het Noord-Oosten van Thailand 0,1 procent (van de 20 miljoen mensen die dat gebied wonen). Nog veel werk te doen dus – we willen hier graag ons verder voor inzetten.

Engeland 2008-2009
Daarom hebben we een jaar gestudeerd in Engeland, aan Redcliffe Biblecollege. We wilden ons graag een jaar verdiepen in de Bijbel, het evangelie (in een andere cultuur) en vaardigheden om het evangelie beter uit te leggen.

Thailand, Manchakhirie 2010-2020
Zo zijn we eind 2009 beter toegerust weer naar Thailand teruggekeerd. Na drie maanden fulltime taalstudie, woonden we in Manchakhirie, een kleine stad in het Noord-Oosten van Thailand. Daar hebben we een gemeente gestart, die onderdeel is van het kerkgenootschap ACT (Associated Churches of Thailand)

Thailand, Udon Thani 2020-…
In 2020 zijn we verhuisd naar de stad Udon Thani, waar onze kinderen op een internationale school onderwijs krijgen. Wij richten ons in Udon Thani op toerustings-, en evangelisatiewerk. Het toerustingswerk is gericht op het praktische handreikingen geven voor evangelisatie en kerkleiders (van ACT-kerken) verder theologisch toerusten. Het evangelisatiewerk is gericht op de onbereikte dorpen in en rond Udon Thani provincie, waar we uiteindelijk gemeenten hopen te zien ontstaan.

Verder ‘praten of bijkletsen’?

Dat kan…

via de mail: seadenhartog@hotmail.com

of post:

Sijmen en Annelies den Hartog
458 Muu 14
Sooi Saan PuYa
Tambon SaamPhrao
Udon Thani 41000
Thailand