Thailand 2006 – 2008
In Thailand hebben we vijf maanden full-time taal en cultuurstudie gedaan, waarna we een beetje konden converseren en iets van het Thaise schrift konden lezen en schrijven. Na deze vijf maanden zijn we verhuisd naar het Noord-Oosten van Thailand – het platteland van Thailand. Sijmen gaf ’s morgens les aan de kinderen van Marten en Esther. Daarnaast hielpen we mee met het kerkplantingswerk. Het bezoeken van dorpelingen, Bijbelstudie doen met geïnteresseerden, kinderclub, tienerclub, Engelse les geven, leren van Marten en Esther, evangeliseren. Heel breed hebben we het zendingswerk en leven gezien en meebeleefd.  We hebben met veel plezier (en ook bloed (bij het werken in de tuin), zweet en tranen) in Thailand gewoond en gewerkt; geprobeerd ons aan te passen aan de Thaise cultuur. Het is machtig mooi om het evangelie aan mensen te vertellen en daar over met hen in gesprek te gaan (voor zover dat lukte). In Thailand is 0,5 procent christen en in het Noord-Oosten van Thailand 0,1 procent (van de 20 miljoen mensen die dat gebied wonen). Nog veel werk te doen dus – we willen hier graag ons verder voor inzetten.

Engeland 2008-2009
Daarom hebben we een jaar gestudeerd in Engeland, aan Redcliffe Biblecollege. We wilden ons graag een jaar verdiepen in de Bijbel, het evangelie (in een andere cultuur) en vaardigheden om het evangelie beter uit te leggen.

Thailand 2009…
Zo zijn we eind 2009 beter toegerust weer naar Thailand teruggekeerd. Na drie maanden fulltime taalstudie, wonen we nu in Manchakhirie, een kleine stad in het Noord-Oosten van Thailand. Daar zijn we bezig met het opbouwen van een gemeente, door middel van evangeliseren, lesgeven op de plaatselijke christelijke basisschool (wat vrij uniek is in het Noord-Oosten van Thailand!), geïnteresseerden onderwijzen en christenen opbouwen in hun geloofsleven.

Verder ‘praten of bijkletsen’?

Dat kan…

via de mail: seadenhartog@hotmail.com

of post:

Sijmen en Annelies den Hartog
278 Muu 14
Tambon Kutkhauw
Ampur Manchakhirie
Khon Kaen 40160
Thailand