Kamp en water

Het is weer gelukt om iets op de site te zetten en de radiostilte kwam niet door wateroverlast.
Onze omgeving is niet zo ernstig getroffen als andere delen van Thailand. Onze straat heeft een dag onder water gestaan, tot onze enkels, waarvan de kinderen genoten om mee te spelen en de volwassenen om vissen te vangen (in de rijstvelden dan). Niet te vergelijken dus met evacuaties en ondergelopen huizen in andere delen, daar staat het leven op z’n kop.
    
Inmiddels hebben we hier een intensieve, gezellige en mooie week met de tieners, of eigenlijk studenten, achter de rug. Tot en met zondag hebben ze in het dorp van Oom Jongjoet overnacht. Gevuld met dorpsactiviteiten zoals Thaise zoetigheden maken, kinderclub, het evangelie uitleggen aan groepjes mensen die bij elkaar zaten, het vertonen van een film over het leven van Jezus en op zondag afgesloten met een dienstje. Hier kwamen een aantal tieners op af en wat andere buurtbewoners. Ze zijn onder de indruk van God en hoe ze een relatie met Hem kunnen hebben in het dagelijkse leven. Morgen gaat Sijmen er weer heen en bidden we dat er weer mensen bij elkaar komen en ze God in het werk laten gaan in hun leven. 
 
 Toen de groep bij ons thuis aankwam, waren er nog maar drie studenten over! De overige moesten weer terug naar huis, omdat sommige universiteiten weer open gingen. Door de wateroverlast bleken ze dat niet te kunnen en kwamen ze na drie dagen toch weer terug! Hier bleek het contact leggen met buren en dorpsbewoners wat lastiger, omdat het hier meer een stadje is. Daarnaast waren veel mensen bezig met het stijgende water, wat heel begrijpelijk is. Toch hebben we kunnen evangeliseren op de lokale markt mét goocheltrucs. Op de wekelijkse grote markt hebben we met de studenten oliebollen verkocht, flyers uitgedeeld en gesprekjes gehad met mensen. Verder de week opgevuld met huis-aan-huis-evangelisatie, kinderclub en wederom het vertonen van de film over het leven van Jezus.  
Vandaag heeft Sijmen een oudere vrouw opgezocht, die de studenten hadden ontmoet en na hun uitleg zeer geïnteresseerd is. Ze heeft veel vrede ervaren in haar hart en nog steeds als ze aan Jezus denkt, ondanks dat ze heel ziek is. Morgen halen we haar op, zodat ze bij het dienstje kan zijn dat we bij ons thuis houden. Heel mooi en we danken God voor deze vrouw en bidden voor haar! 

 Nu tijd om ballonnen op te blazen voor de kleine man hier in huis…

Comments
  1. 9 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.