Noodhulp Bangkok

De noodhulp die we vanuit Isaan bieden aan de getroffen gebieden in Bangkok is in volle gang. Vorige week reed Sijmen met een collega en twee Thaise christenen met 400 voedselpakketten naar Bangkok. Om ze vervolgens uit te delen in overstroomde gebieden. Inmiddels zijn er enkele duizenden pakketten samengesteld en gedistribueerd.

Deze noodhulp bindt veel partijen samen, want zo rijden er zendelingen en Thaise christenen vanuit verschillende kerken en organisaties heen en weer om vervolgens in Bangkok bij kerken en zendelingen de pakketten af te leveren en uit te delen. In bekende wijken van Bangkok tot kleine dorpjes om Bangkok.

Verrast waren we vorige week toen we hoorden dat de inzamelingsactie op de christelijke basisschool in Manchakhirie ons een auto vol bezorgde. Kinderen waren onder andere naar school gekomen met rijst, noedels, vis in blik en tandpasta. Afgelopen week hebben we 200 voedselpakketten bij ons thuis ingepakt en kregen we hulp van buurkinderen en buren. In de kerk van onze collega’s Marten en Esther Visser, worden de meeste pakketten samengesteld. In het dorp kregen leerlingen van de middelbare school vrij om mee te helpen inpakken. Schitterend om zo met elkaar hulp te bieden in een trieste situatie.

Comments
  1. 8 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.