Praten over religies

Dat is mijn vrije vertaling van de titel van de module ‘Religieuze Communicatie’. Deze module volg ik, Annelies, de komende weken. Een handige module, want we horen hier regelmatig opmerkingen over religies. En ja, want is dan ons antwoord?

Eén van de eerste dagen terug in Thailand zat ik bij de kapper, waar ik de eerste bekende opmerking opving: ‘Elke religie leert dat je een goed mens moet zijn’. En helaas stond ik met mijn mond vol tanden. De bijbel zegt ons om je getuigenis paraat te hebben, dus daar ga ik weer even goed mee aan de slag (in het Thai!) en deze module geeft goede handvatten! 

Andere bekende opmerkingen zijn  ‘Het christendom is een religie voor Westerse mensen’, ‘Als ik geen verkeerde dingen doe, ben ik geen zondig mens’ en ‘Je kunt in Jezus en in Boeddha tegelijkertijd geloven’. Sommige antwoorden zijn (in onze ogen) eenvoudig uit te leggen: God is de Schepper van de hele aarde, van iedereen op aarde, niet alleen van de Westerse mensen, ook van de Thaise mensen. Maar hierbij moeten we ons wel weer realiseren dat één God vaak iets nieuws is voor de Thaise mensen. En hoe leg je zonde uit, als dat een concept is dat alleen van de buitenkant te zien is? En dat Jezus de enige weg naar God toe is?

Deze module helpt mij en andere taalstudenten om in het Thai hierover te praten: wat de doorsnee Thaise gedachten zijn rond een bepaalde vraag, hoe we erachter kunnen komen wat hun gedachten zijn en watvoor gedachten christenen en de bijbel hierover hebben.   

Onze reacties zijn een schakel in het kennen van God de Vader en Jezus, Onze verlosser. We bidden dat God het werk afmaakt waar Hij mee begonnen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.