Pasen

Vorig jaar stond Pasen voor ons gevoel opeens op de stoep. Paaseieren, hazen en goeddoordachte 40-dagenkalenders hadden onze aandacht niet getrokken. Deels omdat er daarvan een gebrek is in Thailand, deels door ons gebrek aan aandacht voor de tijd. Dit jaar zou ons dat niet gebeuren: vanaf Kerst stonden wij al te popelen om Pasen te vieren.

De afgelopen zondagen voor Pasen hebben we enkele bekende verhalen met elkaar bestudeerd, zoals de intocht in Jeruzalem. Zo leefden we met elkaar iets meer naar Pasen toe. Op Goede Vrijdag wilden we graag een pesach-maaltijd houden met degenen die op zondag naar de kerk komen.

Het leek ons interessant om de link door te trekken van het feest waar de Here Jezus aan deel nam, vlak voor Zijn dood. Tegelijkertijd konden we verschillende aspecten uit de redding uit Egypte doortrekken naar het reddingswerk van de Here Jezus.
Ingewikkeld?

Een broer en zus uit ons dorp kwamen. Sinds een paar weken doet Sijmen samen met hen bijbelstudie en komt zij op zondag naar de bijeenkomsten. Wij vroegen ons ook wel even af of dit wel zo geschikt was. Aan de hand van een fragment uit de film ‘The Prince of Egypt’ en het lezen van de kruisiging van de Here Jezus wilden we Goede Vrijdag herdenken. Bij het zien van de spullen die klaarstonden om de film te laten zien, waren ze daar wel voor in. Tot onze verbazing kenden ze het verhaal van de uittocht uit Egypte, door een andere film die ze weleens gezien hadden. Helemaal nieuw was dit niet. Het was mooi om daarna de link door te trekken naar de context waarin de Here Jezus leefde vlak voor Hij stierf en het reddende werk van Hem aan het kruis. Geen eenvoudige koek (of passender in deze context: matze), maar wel levensreddend.

Op Paaszondag waren we gelukkig weer met een grotere groep en konden we ons met elkaar verheugen in de opstanding.

We hopen dat Pasen voor onszelf en onze medechristenen een jaarlijks hoogtepunt is en wordt waarin we groeien in ontzag en dankbaarheid voor onze God en voor niet-gelovigen een moment waarin ze God, hun Redder leren kennen.

Op welke datum valt Pasen volgend jaar?      

Comments
  1. 12 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.