Erin gestonken

Afgelopen week is het laatste termijn op Redcliffe aangebroken. Dit termijn wil ik wat boeken lezen over de kerk en kerkplanten. Met één vak gaan we ons ook een les bezighouden met de kerk: wat wordt daarover gezegd in de Bijbel en door de eeuwen heen in de christelijke wereld.

Voor dit vak kunnen we een les de discussie leiden. Een mooie gelegenheid om mijn vaardigheden te oefenen en een stok achter de deur om daadwerkelijk in de boeken te duiken. Maar goed, één van de studenten is een theoloog uit Zwitserland, wat voor nieuws kan ik hem nu vertellen? Dat vertelde ik hem, toen we spraken over het leiden van een discussie. En daar werd mijn blinde vlek zichtbaar. We proberen pas-gelovigen aan te moedigen om hun geloof te vertellen, bijbelstudies te leiden en dat niet af te laten hangen van hun kennis. Maar wat heb ik voor aannames in mijn hoofd en wat breng ik daarvan in de praktijk in mijn eigen leven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.