Juffrouw Nie en beestjes

We merken dat we steeds meer moed krijgen om zelf op stap te gaan. De week dat we in Lopburi waren voor onze taalchecks, was een vrouw langsgeweest in de kerk. Dit bleek een bekende voor ons te zijn, juffrouw Nie. Deze vrouw woont een dorpje verderop en is christen. We kwamen al wel eens samen, maar dat verzandde. Nu hebben we weer contact!

De afgelopen twee weken hebben we haar bezocht en we zijn aangeraakt door haar enthousiasme. De eerste week nam ze mij mee naar een andere vrouw. Deze vrouw bleek te geloven: ze bidt en leest de Bijbel! Ook haar dochter van 10 en een aantal vriendinnetjes luisterden aandachtig. Afgelopen week nam juffrouw Nie ons mee naar wéér een ander dorp. Daar woonden bekenden en volgens haar staan ook zij open voor het evangelie. Deze drie vrouwen waren vooral geinteresseerd in het bidden, hoe doe je dat? We hopen volgende keer Thaise christenen mee te nemen, die dit beter in het Thais kunnen uitleggen. Opeens weer veel openingen en God laat zien dat Hij mensen tot Zich blijft roepen.

De rijst kan bijna geoogst worden. Dat betekent dat veel mensen hard aan het werk gaan en elkaar niet veel zien. Poe-pee heeft een vriend, Djo-Djo, die ook rijst gaat oogsten. Tijd voor een picknick aan het rijstveld om ‘afscheid’ te nemen. Ook wij werden uitgenodigd en onder het genot van vis, Isaanmuziek en veel beestjes, een gezellige avond!

Nog een mooi plaatje. Onze achterbuurvrouw heeft een oude hobby opgepakt. Ze kweekt rupsen en maakt van de coconnen zijde. Op dit moment worden de coconnen gekookt, waardoor ze week worden. Met een stok worden de draadjes van de cocon gehaald en gesponnen. De overgebleven rupsen worden opgegeten: een delicatesse met niet zoveel smaak en een beetje rillingen over je rug…..

Comments
  1. 15 jaar ago
  2. 15 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.