Muziek

‘Nee, aankomende keer kunnen we ook niet. We gaan naar de stad. Daar komt een BT – een Bekende Thai’. Dat is jammer, zeg. Deze twee tieners hebben bij juf Corine Engelse les gevolgd. Daarnaast gaven we hen af en toe gitaarles. We hoopten dat we op deze manier met hen in contact zouden blijven. De eerste keer na het vertrek van juf Corine konden we allebei niet en nu ging het weer niet door.
Maar vandaag waren ze even langs de kerk gelopen, ze misten juf Corine zo! Dat was leuk, want ik was daar juist met Daniel en Marie. De meiden ontfermden zich over Marie en ik gaf Daniel zijn laatste vak.
Inmiddels was één van de meiden vertrokken, maar Cream was gebleven. En ze had wel zin om mee te helpen aan ons volgende project: de kerstboom optuigen. En zo stonden we met z’n drieën al keuvelend de kunsttakken te ontwarren en Marie kroop wat om ons heen.
‘Mam, zullen we een kerstmuziekje opzetten?’, vroeg Daniel. Dat was een goed idee en ik ging op zoek op youtube naar een Thais kerstmuziekje. Het eerste liedje dat opkwam was een bekend liedje voor me en ik zette het op. We begonnen wat mee te neuriëren en na de eerste twee regels loopt Cream naar de telefoon. ‘Ja, zie je wel, ik hoor het goed, dit is de BT, waar ik heen ga!’ Ik sta een beetje beduusd te kijken. ‘Echt? Maar ze zingt een christelijk liedje?’ Cream kijkt me aan: ‘Ja, ze is christen.’
Mijn teleurstelling voor de geannuleerde gitaarles verdwijnt: een ontmoeting met een christelijke BT is misschien zo gek nog niet. En voor onze relatie arrangeert God vast nog wel een keer zo’n gezellige ontmoeting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.