Ngaan Man

Wat gebeurt er toch bij de buren, waarom is het er zo druk?
 
Een paar uur later weten we precies wat er aan de hand is. Onder het eten van Kleef rijst en vis leggen een paar mensen nog uit, dat het bedrag van 90999 bath is afgesproken als huwelijkscadeau. Ja, ja, één van onze buurmeiden gaat trouwen en op een verlovingsfeest is het ritueel van onderhandelen nog steeds zichtbaar.

Het hoofd van de straat is onderhandelaar tussen de ouders van de bruid en bruidegom. Iedereen mengt zich in het gesprek (behalve de buitenlanders want die verstaan er nog geen snars van). Hoewel de onderhandeling symbolisch is, is de bruidschat van onmiskenbare waarde voor de familie. Waar het geld voorgebruikt wordt is ons nog niet helemaal duidelijk, of dit een mooie meevaller is of wordt gebruikt voor de financiering van het huwelijksfeest blijft nog even een raadsel.

Comments
  1. 12 jaar ago
  2. 12 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.