De wijnstok en de ranken

‘Ik denk er precies hetzelfde over; ik hoop en bid dat ze bij jullie kerk lid willen worden – ze wonen dichterbij jullie gemeente en zo kunnen jullie beter voor hen zorgen, dan wij nu.’ Sijmen heeft een dominee van een gemeente 30 kilometer verderop aan de telefoon.
Vorige maand ontmoetten hij en de ouderling twee zussen wonend aan de rand van het dorp van broeder Pon. Enthousiast werden ze onthaalt. Deze twee zussen, Djoem en Oem zijn sinds 8 maanden christen. Het was een vreugde om als broeders en zusters bij elkaar te zijn. En ze werden uitgenodigd om de week erop weer Bijbelstudie te komen doen.
Daar waren we wel voor in, maar Djoem en Oem waren lid geworden van een gemeente 30 kilometer verderop. Bij sommige gemeenten ligt het gevoelig als gemeenteleden van kerk veranderen of bij een andere kerk betrokken raken, dus daar wilden we zorgvuldig mee omgaan. Gelukkig kennen we deze gemeente en de voorganger redelijk goed.
We belden met de voorganger om te vragen of we deze twee zussen wekelijks zouden kunnen zoeken voor Bijbelstudie samen met broeder Pon uit hetzelfde dorp. De voorganger was direct enthousiast of eigenlijk al enthousiast. Het was zelfs al met de kerkenraad besproken: deze twee zussen zouden worden aangemoedigd om naar de gemeente in Manchakhirie te komen, omdat het te ver was om goed voor hen te zorgen. Wauw, God was er al mee bezig!
De zussen wilden wel een keer naar de gemeente in Manchakhirie komen. Die keer werd meerdere keren.
Een van de gemeenteleden uit onze thuisgemeente deed een bijbelstudie tijdens één van hun zondagen hier (zie blog: ze zijn geweest!!!). De bijbelstudie ging over Johannes 15: De Here Jezus is de wijnstok en wij zijn de ranken. Djoem zei tijdens het bezoek daarna: Ik heb het gevoel dat ik als rank vanuit de ene kerk ben weggesneden en nu als rank bij de andere kerk ben geënt om daar te gaan bloeien. Wauw nogmaals; wat een geloof en wat een God hebben wij!

Comments
  1. 4 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.