Presentaties

Deze week stond in het teken van presentaties. In onze volgende nieuwsbrief volgen de foto’s!

Sijmen heeft afgelopen maandag een presentatie gegeven over de theoloog Karl Barth. Met vier andere studenten hebben ze de klas wijzer gemaakt over zijn visie op het christendom tegenover andere religies. Een aardige kluif, want zo eenvoudig schreef deze man niet. Iets eenvoudiger waren de presentaties vandaag. Voor het vak ‘Between the Testaments and the Gospels’ kregen we de opdracht om één van de volgende groepen creatief, maar informatief neer te zetten: Farizeeërs, Sadduceeën, Essenen of Zeloten. Het creatieve gehalte oversteeg in sommige presenaties het informatieve gedeelte….we hebben in ieder geval veel lol gehad bij de voorbereidingen en tijdens het presenteren. Tijdens deze les hebben we ook de Bergrede in levende lijve ondervonden. In de ‘huiskamer’ van de school werd de Bergrede voorgelezen en bekeken zo wat ons raakte.

between_the_testaments_5

Daarna gingen we naar buiten om al wandelend te luisteren naar de uitzending van de discipelen in Matteüs 10. Interessant om te ontdekken wat je al luisterend opvalt, waar je met lezen voorheen overheen las.

En afgelopen week was Daniel ook alweer 3 maanden. Tijd om eens wat nieuwe houdingen uit te proberen.

3_maanden_21

3_maanden_112

Nu gaan we lekker het weekend in. Morgen gaat Sijmen naar een heuze echte rugby-wedstrijd en zondag komt er een stel uit de gemeente mee-eten. En verder lekker relaxed koffie drinken en bijkomen!

Comments
  1. 11 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.