Gelukkig nieuwjaar

Elk jaar schrijven we er denk ik wel over. Songkraan. Oftewel het Thaise Oud en Nieuw. Sinds afgelopen zondag zijn we het jaar 2557 in gegaan.

Het Songkranfestival staat vooral bekend om het grote waterfestijn dat het is. Daniel kijkt er inmiddels het hele jaar naar uit. Iedereen mag elkaar drie dagen lang nat gooien. Niet zomaar een paar straaltjes uit je waterpistool, maar met emmers tegelijk, zodat je drie dagen doorweekt kunt zijn. Eén van de dagen waren we op bezoek bij collega’s en hebben de kinderen zich goed vermaakt.

Op zondag hebben we Songkran in de kerk gevierd. Een onderdeel van dit festival is het eren van de ouderen. De jongeren sprenkelen water over de handen van de ouderen en ontvangen op hun beurt van de ouderen een zegen. Dit gebeurt binnen familiekringen, in de tempel en op veel plekken ook in de kerk.  

              

Een aantal vrouwen gelooft nog niet, maar kwam voor deze gelegenheid speciaal naar de kerk. Aan het eind van de dienst kregen de ouderen de zegen van God mee. We hopen en bidden dat de gelovige ouderen een voorbeeld zijn en Gods zegen ervaren en de ongelovige ouderen Gods zegen in hun leven gaan zien en accepteren!

  

Comments
  1. 6 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.