Taalchecks

Altijd weer spannend de taalchecks. Zijn onze tonen vooruitgegaan? Krijgen we bepaalde klinkers nu wel op z’n Thais uitgesproken? Dit keer extra spannend, want we zouden ook een evaluatie van het eerste jaar taalstudie krijgen. Maar geen reden tot bezorgdheid (en gelukkig kunnen we ze altijd kwijt: breng al uw zorgen bij de Heer) het eerste jaar hebben we goed afgesloten.

Sijmen was vorige week als eerste aan de beurt. Op woensdag heeft hij eerst zijn laatste taalcheck gehad van het eerste jaar. De module ‘handy man’ heeft hij daardoor afgesloten. Hij heeft een half uur gepraat over onze tuin, de gereedschappen die hij daarbij gebruikt, zijn zelfgemaakte bamboo-tuinhek en dat hij de auto-onderdelen in het Thais nog niet kent. Daarna was de evaluatie van het eerste jaar. Ook weer ruim een half uur praten over het leven in Thailand, het leven in Nederland en het leven op het platteland. Praten is voor Sijmen geen probleem, het ging allebei harstikke goed! Daarna hebben we allebei het schriftelijke gedeelte gedaan. Binnen een uur ongeveer een half A4-tje volschrijven in het Thais, ahum…zonder woordenboek – daarvan hebben we de uitslag nog niet gehad – we zijn benieuwd! De volgende dag was ik aan de beurt. Eerst heb ik de module ‘Christelijke communicatie’ afgesloten door te bidden, te vertellen hoe ik tot geloof ben gekomen en vertellen over de kleine kerk in Waeng Yai. Daarna de evaluatie van het eerste jaar. Waar ik ook weer door bemoedigd ben om door te gaan met het leren van de taal; het was ook harstikke goed.

Maar we zijn er nog niet. Er is nog genoeg om aan te werken! Nog twee jaren taalstudie te gaan. We gaan voorlopig verder en zien waar we aankomende maanden nog aan toe komen. Sijmen heeft nu een module ‘Religious Communications’ – praten over godsdiensten en vooral hoe Boeddhisten tegenover andere godsdiensten, het christendom aankijken. Ik ga deze keer het Bijbelverhalen aan kinderen verdiepen. Tot de volgende check bijna elke week een verhaal schrijven en vertellen aan kinderen op de zondagsschool of de kinderclub: leuk! 

Comments
  1. 16 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.