Helden

Vandaag was weer een fietsdag. Sinds de laatste blogpost van Annelies over m’n nieuwe hobby, is het gelukt dit door te zetten. Een paar keer per week stappen we op de fiets. Op zaterdag zijn de mannen vrij en ik fiets gezellig mee.

  

  

Sinds ik aan het fietsen ben, leer ik niet alleen Thaise mensen kennen, maar ook de Thaise gewoonten worden met trots aan me gepresenteerd. Zo gingen we vandaag langs bij de krokodillen tempel in Kaeng Khro. Hoewel maar 35 kilometer bij ons vandaan, nog niet eerder opgemerkt. De naam van de krokodillen tempel is niet gegeven omdat er levende krokodillen te vinden zijn, juist het tegenovergestelde.

Hoeveel jaar geleden wisten ze me niet te vertellen, maar dat het is gebeurd staat vast. De tempel staat aan een rivier waar voorheen een grote krokodil zijn territorium verdedigde. Aangezien er al flink wat happen uit menigeen bil waren genomen en een aantal het met hun leven moesten bekopen, besloten twee mannen en één vrouw hier een eind aan te maken. Zij hebben het dier gedood.

 

Tot op de dag van vandaag komen mensen uit de buurt eer bewijzen aan deze mannen en vrouw. Wat zij hebben gedaan heeft immers invloed op vandaag. Volgens mijn fietsbroeders zijn deze twee mannen en vrouw een voorbeeld dat we moeten volgen. Trouw en moedig voor de mensen om hen heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.