Aangeraakt

‘Ik heb het idee dat God mij een kans heeft gegeven om Hem te leren kennen.’ Dit zijn de woorden van de 31-jarige Maai. Deze dag zit ze bij mij op de bank. Vorige week lag ze weer dagen in het ziekenhuis vanwege een hardnekkige nierziekte.
Vandaag vertelt ze dat de dokter een paar maanden geleden niet wist of ze zou blijven leven. Maar ze leeft nog en heeft in Manchakhirie weer over God gehoord. Een God die haar niet onbekend is, want als 12-jarige kwam ze wekelijks in de kerk. Nu ze weer over God hoort, ervaart ze dat als een tweede kans. ‘Ik wil verder over God leren’.

Zo door de weken heen leert ze God weer kennen en bidt ze weer tot God. Eén van de bijbelstudies ging over obstakels om naar God toe te gaan. Wat is nu jouw grootste obstakel om je aan Jezus over te geven? Voor Maai is dat op dit moment een Boeddhistisch ritueel dat elke zoon voor zijn moeder doet. Het lijkt haar moeilijk om dat op te geven: haar zoon zal voor een poosje de tempel in gaan om als monnik te leven. Zo bedankt hij zijn moeder voor zijn opvoeding en bouwt dit haar karma in positieve zin op.

God heeft Maai aangeraakt, ondanks dat ze met haar hoofd en hart nog vastzit aan andere normen, waarden, rituelen, geloof. Ondanks dat Jezus oproept om alles achter je te laten, is deze omschakeling niet bij iedereen één-twee-drie gezet. God heeft in ieder geval weer een hart in beweging gezet en we bidden dat Maai haar leven helemaal aan Hem gaat overgeven.

Geschreven door Annelies

Comments
  1. 11 jaar ago
  2. 10 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.