Feestje in de keuken

Je hebt weleens van die weken: hangende, ongeïnteresseerde kinderen tijdens de kerkdienst. Komt er iets over van wat er gezongen of verteld wordt? Horen ze God ergens tussen het zingen van de liederen? Zien ze de liefde van de Here Jezus in de verhalen?

Tijdens het koken werd ik omringd door drie meisjes. ‘Ik geloof niet meer in de Here Jezus’ beweerde één meisje stellig. Ai, dat is jammer, dacht ik. Dit meisje heeft een moeilijk leven en ik hoopte zo dat ze iets van Gods liefde in haar leven ervaart. Ze vervolgde ‘want Hij heeft zich nog nooit aan mij laten zien, ik heb Hem nog nooit gezien’. Tsja, dat klopt ook. En ik legde uit dat de Here Jezus ongeveer 2000 jaar geleden op de aarde leefde. Dat leek ze wel enigszins te begrijpen. ’Maar toch, ik wil Hem nu graag zien…’. De andere twee meisjes beaamden haar wens en ja, wie zou nou niet de Here Jezus eens willen ontmoeten zoals dat 2000 jaar geleden kon?

‘Nou, weet je, de Here Jezus heeft beloofd dat Hij terugkomt op aarde en Hij zal de aarde dan veranderen in een goede aarde; geen tranen, geen ziekte, geen armoede, geen ongeluk’.

Kwam het over? Zeker! Een gejuich steeg op en twee meiden gaven elkaar een high-five. Hier hadden ze zin in: ‘Wanneer komt de Here Jezus terug?’

Comments
  1. 6 jaar ago
  2. 6 jaar ago
  3. 6 jaar ago
  4. 6 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.