Opening kerk en doop

Na twee jaar wonen in Manchakhirie hebben we afgelopen zondag een gave dag gehad: Sang werd gedoopt en de kerk in Manchakhirie is officieel geopend!

We danken God dat we hiervan getuigen mogen zijn! De dienst werd op gefleurd door de komst van onze collega’s en gemeenteleden en christenen die zij kennen. De aula van de christelijke basisschool waar we normaal gesproken met 6 volwassenen en 12 kinderen zitten, was nu gevuld met zo’n 60 volwassenen en 30 kinderen. Geweldig, helemaal om te bedenken dat 6 jaar geleden de eerste OMF zendelingen in Isaan kwamen wonen en er toen met één kerk is gestart!

  

Na wat liederen gezongen te hebben, heeft Marten, onze teamleider, kort uitgelegd wat een kerk is aan de hand van het voorbeeld van het lichaam: de Here Jezus het hoofd en wij zijn lichaamsdelen, allemaal onmisbaar. Daarna zijn de nieuwe leden van de kerk officieel lid geworden en is Sijmen bevestigd als oudste van de gemeente. We willen natuurlijk Thai leiderschap zien, maar zolang deze rol nog niet vervuld kan worden door een Thai doet Sijmen dit.

  

Aan het eind van dienst werd de droom van Saai werkelijkheid. In ons dorp is elke maand wel een grote optocht voor een of ander Boeddhistisch feest. Saai wilde dit ook wel eens met de kerk doen. Met een hele stoet auto’s reden we, ongepland, dwars door ons dorp op weg naar het ‘doopwater’ van Sang. Daar werd Sang voor het oog van al deze broeders en zusters toegevoegd aan het Gods kerk. Een dag om niet snel te vergeten!

Comments
  1. 10 jaar ago
  2. 10 jaar ago
  3. 10 jaar ago
  4. 10 jaar ago
  5. 10 jaar ago
  6. 10 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.