We zijn er weer!

Ha lieve mensen! We zijn weer online!

De afgelopen weken zijn erg leuk en gezellig geweest. Vrienden die op bezoek zijn geweest en daarna de ouders van Annelies. Leuk om van het thuisfront ‘live’ op de hoogte gebracht te worden. Leuk om onze plek te laten zien, thaise vrienden en gelovigen te ontmoeten en de sfeer en eten te laten proeven. Gezellig en relaxed om met de ouders van Annelies op vakantie te zijn!

  

Op vakantie hebben we genoten van het mooie Isaan waarin wij wonen, de toeristische ‘bridge over the River Kwai, het drukke Bangkok en daarna het mooie, relaxte zuiden – heerlijk aan de kust!

Een grappig verhaal over de vriendelijkheid van de Thaise mensen….de eerste paar dagen verbleven we in een park waar een mooie waterval te bezichtigen was. De huizen in het park hadden geen keukentje of kookgerei – dus eten buiten de deur waar Thailand bekend om staat. In het park waren eetgelegenheden, want ’s avonds konden we het park niet af . De eerste middag vroegen we tot hoe laat we daar konden eten; dat kon wel tot een uur of acht. Om vijf uur ’s middags liepen we langs de restaurantjes: alles dicht! Komen we de nacht door zonder eten?! Eén mevrouw was gelukkig nog aan het opruimen en wilde ons op weg naar huis wel wat eten langsbrengen. Als een heuze BezorgThai heeft deze mevrouw ons twee avonden voorzien van lekker eten, bestek, borden en drinken. Wat een schat. We onderzoeken nog hoe Thaise mensen dit doen….

Nu gaan we onze tweede werkweek al weer in. Even wennen en slikken zo zonder bekenden om ons heen. Sijmen is begonnen met elke ochtend lesgeven aan Elizabeth en Henrick en de voorbereiding daarvoor. Ik ben begonnen met de zaterdagse engelse les voor vrouwen en het engelse lesgeven op de basisschool. Verder weer bijpraten over de kerk en de laatste ontwikkelingen in het dorp.

Comments
  1. 12 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.