Tel je zegeningen

Een standaardvraag die ik aan Sijmen stel als hij terugkomt van een evangelisatieactie is ‘ben je gelovigen of geïnteresseerden tegengekomen?’. Een oprechte vraag, voor een doelgerichte kerkplanter, maar er is meer om mijn blik op te vestigen.

Zo zingen we bijna elke zondag in de kerk het lied ‘tel je zegeningen, één voor één’. Als kerkplanter zie ik drukbezochte kerkdiensten voor me in verschillende dorpen in onze omgeving. Visie en dromen. Zegeningen. Dat is goed. Maar het begin, begint meestal klein.

Afgelopen week hadden we een grote evangelisatie-actie gepland. Een team uit Khon Kaen met Amerikaans en Thaise christenen kwam helpen. Geen christenen ontmoet, nog geen directe geïnteresseerden. Maar wel 100 leerlingen en hun leerkrachten over hun God vertelt. Daarna honderd volwassenen vertelt en voorgezongen wie de Here Jezus is. Thaise buurtbewoners hoorden hun Thaise landgenoten vertellen over hun relatie met God en wat voor impact dat op hun leven heeft. Daarna brillen uitgedeeld, zodat hopelijk meer mensen zicht hebben en kunnen lezen.

Twee maal daarna is Sijmen nog teruggekeerd naar het dorp. En de laatste keer zag hij bijna een zegening over het hoofd. De dorpelingen vertelden hem dat er een jongetje bij zijn familie was komen wonen (waarom en hoe weten we nog niet). Dit jongetje heeft een gelovige vader en moeder. Dit jongetje wordt door zijn familie, niet negatief, christelijk genoemd.
En toen moesten we ineens denken aan het verhaal uit de bijbel van de vijf broden en de twee vissen. Naast het wonder dat er plaatsvindt met behulp van een jongen, haalden wij er nog een andere les uit. Soms heb je maar vijf broden en twee vissen in je hand. Als we God daarvoor danken, zal Hij ons zegenen met genoeg en meer dan genoeg.

Comments
  1. 12 jaar ago
  2. 12 jaar ago
  3. 12 jaar ago
  4. 12 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.