Voorjaarsvakantie

Vandaag is onze voorjaarsvakantie begonnen! Een week om rustig aan te doen, zelf te koken (!), essays te schrijven en op bezoek te gaan bij vrienden in Zuid-Engeland.

Vorige week is er nogmaals sneeuw gevallen en foto’s daarvan willen we jullie niet onthouden! Op het grasveld achter de school zijn zelfs iglo’s gebouwd.

sneeuw_322sany0035

Afgelopen week was er een zendeling uit Kenia op bezoek op school. Hij heeft vertelt over zijn zendingswerk als rondtrekkende leraar op het platteland. Twee belangrijke aspecten van zijn werk is het gebruik van de moedertaal van de mensen en het gebruik van materialen die in Kenia beschikbaar zijn. Geen gebruik van ‘Westers’ materiaal of geld en het Engels zoveel mogelijk vermijden. We hebben met plezier naar hem geluisterd en het was leuk en goed om met hem te praten over een leven dat lijkt op het leven van de locale bevolking. Twee dingen waar hij ons op wees. 1. Bedenk wat Jezus opgaf om naar de aarde te komen en mensen over zichzelf te vertellen. C.S. Lewis schreef eens dat dat zo ongeveer vergelijkbaar is met mensen die worden als een slak. 2. Als je ’t idee hebt dat je veel moet opgeven om zo te leven, probeer dan meer in het ritme van de locale bevolking te leven. Genoeg om weer over na te denken en leuk om weer concreet over het zendingsleven na te denken.

Verder hebben we een mannen- en vrouwenavond gehad. De mannen hebben zich uitgeleefd met de Wii en de vrouwen met handmassages, maskertjes en, het kan niet anders, chocola.  Ik was wel een beetje uit m’n comfort-zone met al dat getut, maar ’t was eigenlijk wel relaxed!

Vorige week zondag hebben we meegeholpen met het leiden van een dienstje in het ziekenhuis in Gloucester. Goed om na te denken over het leven van iemand die ziek is, betrokken te zijn bij hun leven en wat God voor hen betekent.   

Deze week zijn we dus ook van plan om wat te studeren. Begin van het nieuwe termijn moeten we de essays inleveren van het afgelopen termijn. Annelies schrijft een essay over aspecten van Jezus als rolmodel voor een zendeling. Sijmen is bezig met een essay over het gebruik van gelijkenissen door Jezus en hoe de gelijkenissen tegenwoordig gebruikt kunnen worden. 

dsc_7186

Serious business

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.