Engelse les…

Hoewel Engelse les zelden uitloopt op het opbouwen van relaties met mensen die tot geloof komen, hebben we afgelopen twee weken Engelse les gegeven. Samen met Ewoud, een stagiair, die alle lessen heeft voorbereid hebben we twee weken ongeveer 15 tieners vermaakt.

Ik heb nooit begrepen waarom Thaise kinderen en tieners buiten schooltijd nog meer willen leren, zelf heb ik nooit in het plaatje van de ijverige student gepast. Daarom ben ik elke keer weer verbaasd dat er zoveel mensen op af komen. Om de tieners nog een beetje plezier te laten beleven hebben we naast alle droge grammatica en spelling veel spelletjes gedaan en uiteindelijk afgesloten met het bakken van Brownies en koekjes. Heel simpel, het gasfornuis samen met de gasfles achterin de auto, op naar de plek waar we lesgeven. In Nederland zou ik zoiets omslachtig vinden, in Thailand lijken al dit soort dingen heel gewoon.

       

De laatste dag hebben we toestemming gevraagd om ook het evangelie uit te mogen leggen. Omdat we niemand wilden dwingen er naar te luisteren hebben we het aangekondigd en de volgende dag kwam iedereen gewoon luisteren en zingen. Goocheltrucjes blijken altijd goed werken en de tieners hadden het naar hun zin. Na afloop van de twee weken hebben we voorgesteld elke zaterdag bij elkaar te komen, niet voor Engelse les , maar om over God te leren. Een grote stap voor deze tieners om zich daarbij aan te sluiten, maar afgelopen zaterdag zaten er al 6 meiden te wachten. Tot in de details vertelden ze het verhaal van de schepping en zondeval na, zulke goede luisteraars ben ik nog niet vaak tegen gekomen.

Comments
  1. 9 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.