Mijlpaal 2a, vrouwen en cheesecake

Hopelijk kunnen we over ruim een maand een blogje schrijven over mijlpaal 2b. Dat zou dan betekenen dat Sijmen ook zijn tweedejaars taalexamen heeft gehaald. Vorige week ben ik naar Lopburi afgereisd en heb ik mijn tweedejaars taalexamen gemaakt en in ieder geval het mondelinge en luistergedeelte gehaald!

Mijlpaal 2a
Het taalexamen was verdeeld over twee dagen. Op donderdagmiddag heeft Annelies vier uur de tijd gehad om te schrijven. Op vrijdagmorgen werd mijn luistervaardigheid getest en ’s middags mijn spreekvaardigheid. Het schrijfgedeelte wordt nog nagekeken. Ik kan er verder niet zo heel veel over kwijt, want het examen is voor iedereen hetzelfde…
Het toewerken naar het examen leverde me aardig wat stress op. Na de vakantie had ik drie dagen de tijd om mijn Thai weer vloeiend te krijgen en weer helemaal op scherp te staan. Dank voor alle gebeden en dank aan God, want tijdens het examen was ik heel rustig en dat heeft goed geholpen voor een goede concentratie én goed resultaat. Nog één taalfase (ongeveer een jaar) te gaan!

Vrouwen
Na het examen ben ik naar Bangkok afgereisd voor het eerste OMF-vrouwenweekend. Een goede ontspanning en gezellig met zo’n 30 andere vrouwen, single, getrouwd, kinderen, ouderen en jongeren. Een hele leuke mix en mooi om als collega’s zo bij elkaar te komen.
Er was een Thaise spreekster, die de bijbelstudies verzorgde. Oorspronkelijk komt zij uit Isaan en het was mooi om te zien hoe Bijbelvast haar studies waren. Eén ding dat ik in ieder geval meeneem de komende tijd in, is om God te danken, te prijzen en te vertrouwen in alle omstandigheden. Niet ondanks de omstandigheden, maar in alle omstandigheden. God weet al vanaf de grondlegging van de wereld wat wij meemaken en doormaken. Deze spreekster had goed recht van spreken, want haar leven is niet bepaald gemakkelijk geweest. Terwijl mijn hoofd ’s avonds nog tolde van alle indrukken, maar m’n lichaam wilde slapen, heb ik God gedankt dat ik niet in slaap kon komen. Dat gaf meer rust, dan me op te liggen winden! Zo klein te beginnen, geeft hopelijk vertrouwen voor de toekomst waarin veel moeilijkere situaties zich kunnen voordoen.
Verder was ’t een relaxed weekend met veel zingen, creativiteit (van schrijven tot sieraden maken, van voetmassage tot scrapbooken), kletsen en spelletjes.

Cheesecake
Na een ontspannen weekend, kwam ik weer veilig thuis bij twee gelukkige mannen. Sijmen en Daniel hadden zich prima vermaakt, maar ’t is toch weer lekker om met elkaar te zijn en ’t gewone leven weer op te pakken. Maar niet voordat we met elkaar een zelfgemaakte cheesecake verorberd hadden, om het tweedejaarsexamen te vieren!

Comments
  1. 8 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.