Namen

Heb je veel pech? Dan ligt dit vast aan je naam. Verlang je naar de tijd dat het wat meer mee zit in het leven? Dan verander je je naam.

Je raadpleegt een monnik, waarzegger of iemand die veel boeken heeft over namen en zij geven je de naam die je de weg wijst naar het geluk.

Met taalstudie wist ik het al. Je leert een nieuw woord, je vraagt je af of het ooit gebruikt wordt, want je hebt het nooit voorbij horen komen. Maar zodra je het woord kent hoor je het opeens overal.

Ongeveer twee maanden geleden gebeurde hetzelfde, maar dan met een cultureel of misschien wel meer een religieus fenomeen in Thailand. Nog nooit had ik over het veranderen van je naam gehoord. Maar sinds ik weet dat dit bestaat, komen we het overal tegen.

Gisteren nog, kwam onze buurvrouw langs met twee papieren. Het eerst papier liet zien dat ze haar naam heeft veranderd. Haar oude, originele naam betekende dat alles in het leven moeizaam zou gaan, ze zou hard moeten werken en veel zorgen te verstouwen krijgen. Een vriendin, die veel van namen afweet, raadde aan om haar naam te veranderen. Na het raadplegen van determinatie tabellen, die uitgaan van geboortejaar, dag, stand van de sterren etc. kwam er een naam uitrollen die een veel positievere impuls moet geven aan haar leven.

Het tweede papier is een uittreksel van het huwelijksregister in Denemarken, met haar oude naam. Ze is getrouwd met een Deen en wil binnenkort emigreren naar Denemarken. Of de Deense immigratiedienst zou begrijpen dat hoewel er op de Deense huwelijksakte en het paspoort twee verschillende namen staan het toch om dezelfde vrouw gaat?

Zo meelevend mogelijk heb ik haar hetzelfde advies gegeven als haar man. Als ze echt in Denemarken wil wonen, heel snel ongedaan maken die naamsverandering. Maar ja, die oude, ongelukkige naam, kan die iets goeds brengen? Ze gaat haar naam wel terugveranderen, maar met enige vrees.

Hopelijk komt ze ooit die man tegen waar Paulus zo lovend over is in Filippenzen 2: 9 en 10.

Comments
  1. 11 jaren ago

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.