Terug

Het lukt ons niet altijd om na een evangelisatie-actie vrij snel terug te keren naar het bezochte dorp. Dat is wel ons streven, maar lukt helaas niet altijd. Afgelopen maand hadden Saai en ik (Annelies) een goede gelegenheid om terug te keren naar een bezocht dorp in de buurt.

Het was niet direct ‘vrij snel’ te noemen, want afgelopen april waren we daar voor het laatst geweest. Maar we zijn er niet helemaal onbekend, want Saai en ik fietsen er af en toe doorheen tijdens ons sportrondje.

Tijdens de evangelisatie-actie in april hadden we contact met een kinderclub in Nederland. Een kinderclub in het dorp waar ik ben opgegroeid. Na wat filmpjes over ons werk, vroeg de club of zij  iets konden betekenen voor ons of de kinderen hier in Thailand. Het idee ontstond om kaarten te maken voor de kinderen uit dit specifieke dorp. In april schreven we de namen (Thais en fonetisch!) op van de kinderen die naar het kinderprogramma kwamen.
Afgelopen zaterdag werden door het dorpshoofd de namen van de kinderen omgeroepen: de kaarten waren gearriveerd! Een heel aantal jongens was al vroeg aanwezig en daarna werd de groep steeds groter. Dit begon op het aantal te lijken, voor wie we kaarten hadden!
Naar aanleiding van een wereldbol konden we uitleggen waar Nederland lag. Deze gelegenheid hebben we gebruikt om het scheppingsverhaal te vertellen. God is niet alleen geïnteresseerd in buitenlanders, het christelijk geloof is niet het geloof van buitenlanders: God schiep de hele aarde, alle mensen, alle kinderen. Prachtig om steeds weer te vertellen! Met spelletjes en drinken werd het een gezellige ochtend en de kinderen vonden het leuk om de kaarten te bekijken. En ik had plezier in het vertalen van de Nederlandse brieven in de kaarten.

  

Na afloop hebben we wat flyers van de kerk uitgedeeld aan wat oudere vrouwen die ook meeluisterde. Weer een klein stukje van wie God is uitgelegd en hopelijk mensen en kinderen weer een klein stukje dichterbij God gebracht.

Comments
  1. 9 jaar ago
  2. 9 jaar ago
  3. 9 jaar ago
  4. 9 jaar ago
  5. 9 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.