Tienerkamp

Afgelopen dinsdag hebben we allebei weer goed een taalmodule in Lopburi afgerond! Daar zijn we dankbaar voor. Na de taalchecks zijn we na zo’n 6 uur weer in Manchakhirie aangekomen en inmiddels worden we vergezeld door 6 Thaise tieners.

Afgelopen dinsdag begon het kamp voor de tieners in Khon Kaen. Ze hebben daar één nacht geslapen met 500 andere christelijke tieners. Daarna hebben ze zich in 100 groepen van zo’n 5 à 6 tieners verspreid over Isaan om per groep binnen twee weken op 3 plaatsen kerken of zendelingen te helpen op plekken waar nog geen kerk is. We vinden het een super initiatief, goed geregeld en grappig dat er zoveel tieners op afkomen. ’t Is geen theoretisch kamp waarbij ze kunnen zitten en consumeren, maar ze gaan aan de slag en worden daardoor opgebouwd!  Met een rugzak, tract en slaapzak zijn ze bij ons aangekomen en hebben we ze naar het dorp van Oom Jongjoet gebracht. Daar blijven ze tot en met zondag.

 

De groep wil in het dorp hand- en spandiensten verlenen om mensen te leren kennen. Daarnaast willen ze activiteiten organiseren waarbij het evangelie wordt uitgelegd. De eerste kinderclub zit erop (zie foto’s boven) en vandaag mogen ze van het dorpshoofd op nog een andere plek ook kinderclub geven. Gisteren zijn ze met een bekende van ons meegeweest om gras te snijden voor haar koeien. Een aantal tieners komt uit de stad, dus wij maken veel foto’s!

 

Het is leuk en mooi om te zien hoe makkelijk de tieners aansluiting vinden bij de dorpsbewoners en over het evangelie vertellen. We bidden en danken dat God hierdoor de tieners, de dorpsbewoners en ons zegent!! Wordt vervolgd…. 

Comments
  1. 14 jaar ago
  2. 14 jaar ago
  3. 13 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.