Naar de markt

In ons dorp is een markt die van ’s morgensvroeg tot een uur of zeven ‘s  avonds open is. Hierbij een kijkje op de markt.

 

We hebben zo onze favouriete kraampjes en kletsen dan wat met de verkopers. De eerste kraam is de goedkope Thaise groentenkraam:galangalwortel, citroengras en limoenblad, voor de Thaise soepen, kleine tomaten, komkommertjes en wortel voor het roerbakken. Eén verkoopster snelt altijd op Daniel af. Hij krijgt een homp kleefrijst, als het meezit een stukje gegrild varkensvlees en een beker water om het weg te spoelen. Dat alles als hij eerst netjes bedankt: handen tegen elkaar en een khoop khoen khrap (dank u wel).

Daarna door naar de kraam waar we de bijzondere groenten kunnen kopen, zoals peultjes, brocolli en bloemkool.

    

We komen dan langs de kraam waar de typische Isaanse smaakmaker wordt verkocht: gefermenteerde, of te wel bedorven, vis (zie foto links). Van allerlei geuren komen ons tegemoet, waarvan de verse ananasgeur een aangename is.

 

Dan door naar de kipkraam, waar alles van de kip te koop is; wij houden het meestal bij de kippenpootjes of kipfilet. We kunnen daar in alle rust kip kopen, want Daniel vermaakt zich dan bij de vis- kikker- en salamanderverkopers. Daarna door naar huis voor een ‘kip-met-cashewnoten’, Thaise kokossoep of op z’n tijd een Italiaanse spagetti.

Comments
  1. 8 jaar ago
  2. 8 jaar ago
  3. 8 jaar ago
  4. 8 jaar ago
  5. 8 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.