IJskoud

Sjaals, korte mouwen, sokken, kippenvel, regen en zweet…dit hete seizoen lijken alle seizoenen voorbij te komen. Maar nu lijkt de hitte het te winnen en dat betekent muziek in de straat!

Vanaf 11.00 ’s morgens rijden er zzp’ers door onze straat om jong en oud te lokken met ijs. Elk met een eigen muziekje. Daniel weet dat inmiddels en rent bij het horen van de muziek het hek uit achter de karretjes en brommers aan. In de hoop ons mee te krijgen of iets te krijgen van de buren. Naast waterijs, schepijs en kokos-ijs hebben we meer ijsgerechten ontdekt. Zie hier.

                         

Deze verkoper verkoopt geschaafd ijs met limonade. In een plastic bakje kiest de klant eerst broodkruimels, jellies of mais, waarna hij met de machine (foto links) daar bovenop ijs schaaft van een groot blok ijs. Daarna gaat er pure limonade overheen en gezoete melk. Het resultaat (foto rechts)….super- super- superzoet, maar wel verkoelend.

               

Deze verkoper verkoopt zwarte jellies en ijsblokjes in een gezoete, koude, thee-achtige sap. Meer uitleg is er eigenlijk niet nodig, ook weer heel zoet.

Daniel en Ooi hebben eigenlijk niet echt een voorkeur, als ’t maar zoet en koud is. En wij moeten toegeven dat wij ook liever iets kouds eten, dan in de kou zitten.

Comments
  1. 13 jaar ago
  2. 13 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.