Vrede, dat is al meer dan genoeg II

Op 12 november schreven we op onze weblog over Oma Khroong Sie. Oma Khroong Sie was ziek en afgelopen maandag is zij overleden.Een vrouw die in de Here Jezus geloofde en steeds meer wilde begrijpen over God en de bijbel en het ook aan haar familie en vrienden wilde vertellen.

Afgelopen maandagmiddag hebben we haar nog op kunnen zoeken in het ziekenhuis in de grote stad, Khon Kaen. Omringt door haar kinderen, die zojuist waren opgeroepen omdat het heel slecht met haar ging. 

Oh nee, schoot er door mijn hoofd. De eerste en tot nu toe enige vrouw die tot geloof is gekomen, ligt nu op sterven. We willen wel voor haar bidden bij het bed, maar allebei staan we met een brok in onze keel en kunnen geen woord uitbrengen. Na een half uur gaan we weer richting huis. ’s Avonds horen we van haar dochter “Mama is bij God”. Ze heeft zelf waarschijnlijk geen idee wat dat betekent, maar haar moeder wist zeker waar ze heen zou gaan. 

We moeten veel denken aan de laatste keer dat Oma Khroong Sie bij ons thuis kwam om Bijbelstudie te doen. We lazen de tekst in Johannes waar Jezus zegt dat een zaadkorrel alleen maar vrucht kan dragen als het in de grond valt en sterft. Die dag onderbrak ze ons tijdens het bidden en vroeg of we ook wilden bidden dat ze een schaap in Gods schaapskooi mag zijn.

We hadden gehoopt dat Oma Khroong Sie veel vrucht kon dragen tijdens haar leven. Nu kijken we met verwachting uit naar wat God door haar leven en sterven heen gaat doen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.