Haantjes

Een, voor ons, vreemde sport is in Thailand één van de populairste. Hanengevechten vinden door het hele land plaats. Sommigen vinden het bizar of dierenmishandeling. Zelf vind ik het fascinerend en begrijp ik er eerlijk gezegd nog niet zoveel van.

Vandaag sprak ik onze buurman die met twee hanen in de weer was. Gemuilkorfd en met beenbeschermers om stonden ze in de ring met elkaar te vechten. Wat dat voor nut had vroeg ik. Voldoende lichaambeweging zonder elkaar te verwonden was het antwoord. Ook ben ik er achter gekomen waarom haaneigenaren hun hanen zo vaak wassen met zeep. Het is een heel apart gezicht om Thaise mannen met een haan op schoot al schrobbende hun haan te zien vertroetelen. Nu weet ik dat dit een verkoelende werking heeft, zo heeft de haan meer energie en een grotere kans om een gevecht te winnen.

Hieronder een paar shoots van één van de grootste hanengevechten van het jaar, in een officiële ring. 

Comments
  1. 10 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.