Herdenkingsdienst

Op weg naar de kerk kom ik langs plekken waar het duidelijk wordt dat de overleden koning wordt herdacht. Een aantal winkels heeft een portret van de koning opgehangen in zwart-wit print. Bij de middelbare school,  de tempel en het aerobic-plein (en door Manchakhirie op verschillende andere plekken) hangen zwart en witte doeken gedrapeerd als teken van rouw. Ook het kerkgebouw is door gemeenteleden deels voorzien van zwarte en witte draperieën.
Deze zondag wordt tijdens de dienst aandacht besteed aan het overlijden van de koning. Zoals op de meeste dagen zijn we in het zwart-wit gekleed of is ons shirt van een zwart strikje voorzien.
Er is gelegenheid om een getuigenis te geven van hoe God door de koning heen heeft gewerkt. Dankbaarheid is er voor de projecten die de koning voor de bevolking heeft opgezet. Maar er heerst vooral dankbaarheid voor de godsdienstvrijheid die er in Thailand is waardoor we God kunnen eren in alle vrijheid.
Samen danken we God en bidden deze zondag een extra gebed voor vrede in het land en de mensen die de Here Jezus, hun redder, nog niet kennen.

Comments
  1. 3 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.