Doet God ook aan dromen?

Dat vroeg Saäad, afgelopen zondag, met een opgewekt gezicht. Twee weken geleden verbleven 6 christelijke studenten in haar huis om te helpen met evangelisatie. Hoewel Saäad helemaal niet zo positief tegenover het verhaal van Jezus stond heeft ze samen met haar man en oom Jongjoet de studenten in huis ontvangen. Tijdens dit verblijf vroeg ze bijna elke dag “bestaat God echt, is het echt waar?”

Een week geleden vroeg ze het weer en we stelden haar voor dat ze deze vraag nu maar eens aan God zelf moest stellen. Niet wetend of ze dit echt zal doen, niet wetend hoe God haar dit zelf duidelijk zou maken, hebben we haar uitgelegd dat ze met God kan praten. Ze zou het proberen.
Gisterenochtend kwam de vraag. Doet God ook aan dromen? Ja, was ons antwoord. Dan geloof ik dat Jezus bestaat, kwam er met een glimlach uit. Verbaasd keken wij en een aantal andere aanwezigen haar aan. Met dezelfde glimlach op haar gezicht vertelde ze vol overtuiging dat de anderen het ook moesten geloven. Afgelopen week had ze elke dag voordat ze ging slapen aan God gevraagd of Hij echt bestond, vier nachten achter elkaar heeft ze gedroomd dat een engelachtige verschijning met haar sprak en zei: “het is echt waar.” En nog wel in het Isaan dialect, voegde ze er verbaasd aan toe. Wow, God is zo goed! (dat zijn mijn eigen woorden)

Comments
  1. 9 jaar ago
  2. 9 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.