Whole heartedly badly

Of te wel: met je hele hart iets niet zo heel goed doen (of beginnen). Lezend door het Nieuwe Testament worden we vaak opgeroepen om onze gaven in te zetten. Voorbeeldfiguren uit het Oude en Nieuwe Testament laten zien dat we ook worden opgeroepen om nieuwe gaven te leren. Tijdens de OMF Thailand Conferentie werden we daaraan herinnerd. En ja, dat begint vaak met het niet zo goed doen, maar doordat God je ervoor roept, wel met je hele hart.

Dit was een goede bemoediging voor mij, want spreken in groepen en tot de kern komen, vind ik lastig. En ja, dat is wel één van de onderdelen van het zendingswerk. Sijmen is hiervoor geknipt en het is makkelijk om hem al dit soort werk te laten doen. Afgelopen week hadden we bedacht dat ik bij hem in de leer zou gaan: een avond per week verhalen leren vertellen. Maar goed, de vraag blijft dan af en toe terugkomen: Moet ik het niet bij mijn gaven houden, zingen ofzo?
Door de conferentiesprekers werd ik bevestigd dat het goed is om nieuwe dingen uit te proberen áls God je daarvoor roept…mijn hart is al bij het goed onderwijzen en we bidden dat het ‘goede’ er ook echt uitkomt. En wie weet, komt het zingen ook nog weleens.

P.S. Het thema van de conferentie was niet ‘Whole heartedly badly’, maar ‘Fixing our eyes on Jesus’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.