Kerstvakantie

De twee weken kerstvakantie zijn om. Vanaf gisteren zitten we weer dagelijks achter onze leerboeken. Nog even een terugblik op de vakantie. 

De eerste week zijn we dus naar het Noordoosten van Thailand afgereisd op zoek naar een nieuwe woon- en werkplek. Tijdens deze tijd hebben we in ons oude huis geslapen dat Marten en Esther nog steeds huren voor gasten. Heel leuk om ’s ochtends een wandeling te maken door de rijstvelden, waarvan de rijst net geoogst was. 

    

 

 

 

 

  

We hebben ook veel bekenden gesproken; weer kinderen over de vloer, tante rode mier opgezocht, meegeweest met wat bijbelstudies en evangelisatie-acties. Eén van de acties vond ik echt heel grappig en mooi. Brillen uitdelen aan oude mensen en daarna met hen het kerstverhaal lezen en uitleg geven over het evangelie. Hartstikke gezellig en mensen waren geïnteresseerd! In de kerk in Waeng Yai waren ook veel nieuwe gezichten, de kerk groeit, God is aan het werk!

 Ook hebben we één van onze katten weer ontmoet en Daniel is daar vriendjes mee geworden, naast de kinderen van gemeenteleden en buren.

De tweede vakantieweek hebben we een beetje gestudeerd, maar vooral onze taal ‘op straat’ geoefend. De buurkinderen komen sinds kort met Daniel spelen en wij kletsen dan met de buurvrouwen en hun kinderen van middelbare schoolleeftijd.

Op het moment hebben we John over de vloer. Hij was vorig jaar een medestudent op Redcliffe en loopt dit jaar zijn stage in Thailand. Dinsdag hebben we een toeristische plek bezocht: een dam…een foto is niet echt nodig: een soort Oosterscheldekering in het klein….Nu weer verder aan de studie!

Comments
  1. 10 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.