Weekoverzicht

Afgelopen week veel gebeurd, hierbij een korte samenvatting, terwijl Radio 1 aanstaat om onze jongens te volgen…

Eén keer in de week geven we Bijbels onderwijs op de basisschool. Afgelopen week het verhaal van de Toren van Babel verteld. Tjonge, met het lesgeven in het Thais, realiseerde ik me ineens wat het niet gehoorzamen van God voor grote consequentie kan hebben….
Een foto van het schoolbord, schoolgebouw en een aantal leerlingen, Toe en de buitenlandse juf.

 

   

Sijmen gaat één keer in de week naar het dorp Noong Pen, 10 kilometer verderop. Daar bezoekt hij met oom Yongjoet andere dorpen om  het evangelie te vertellen en samen met deze oom en twee oma’s doet Sijmen chronologisch bijbelonderwijs.

Afgelopen week waren er ook ‘ineens’ twee nieuwe openingen!
 Twee vrouwen in een dorp 25 kilometer verderop willen graag christen worden en hebben contact opgenomen met een Thaise evangelist. Aangezien dit te ver is voor deze evangelist, die zo’n 50 kilometer verderop woont, vroeg hij via een collega van ons (mooi, om in een team te werken!!!) of wij dit over willen nemen. We zijn er met elkaar heen gegaan en troffen 5 vrouwen aan, die we vanaf volgende week chronologisch bijbelonderwijs zullen geven. Het was heel leuk om met deze Thaise evangelist op pad te zijn. Hij betrok het evangelie bij het dagelijks leven, de vrouwen kunnen er gelijk iets mee. Wij vragen ons af: maar ze weten nog helemaal niet tot Wie ze nu precies gaan bidden? Goede les voor ons en die konden we zaterdagmorgen gelijk in praktijk brengen.

Want afgelopen week vertelde onze buurvrouw dat haar dochter van 16 met 7 vriendinnen over het christelijk geloof zou komen leren: 3 uur!!! Wauw, daar hadden we nu niet direct een programma voor klaarliggen! Maar zoals de buurvrouw zei afgelopen week: dan kunnen jullie het voorbereiden. Veel studenten volgen op zaterdag bijles en Engels is zeer populair. We hebben dat sinds we in Manchakhirie wonen een beetje afgehouden en zie, studenten willen best wat leren over het christelijk geloof (dat we buitenlanders zijn, is daarbij wel een goede brug).
Uiteindelijk kwamen er drie studenten, maar schijnen er meer te willen komen….We zullen zien of de gezelligheid, activiteiten en inhoud hebben aangeslagen en God zo verder met hen kan. Het waren gezellige en leuke meiden, dus wij hopen het! 

En ja, dan volgen we Nederland ook een beetje, mét WK-gadgets…

Comments
  1. 12 jaren ago
  2. 12 jaren ago
  3. 12 jaren ago

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.