Serve Asia

Sinds anderhalve week hebben we een stagiair op bezoek, Ewoud. Hij studeert op dit moment theologie en is via Serve Asia NL, de tak van OMF die korte termijn uitzendingen organiseert, uitgezonden naar Thailand.

Ewoud is nog niet eerder in Thailand geweest, maar hoopt na zijn opleiding, samen met zijn (dan) vrouw in Isaan te komen werken. Een stage in Isaan is daar een mooie voorbereiding op. Wij hebben een klein huisje gehuurd in een ander deel van het dorp waar hij verblijft, zo hopen we ook daar nieuwe mensen te leren kennen. Na twee weken taalstudie, is hij nu vijf weken bij ons en daarna gaat hij bij onze Indiase OMF collega’s in een ander dorp voor een paar weken op bezoek.
Naast ervaringen uitwisselen, gaat Ewoud mee met bezoekwerk en mee naar bijbelstudies. Inmiddels heeft hij de bijbelstudie op zondagmorgen voorbereid en gegeven en hoopt hij volgende week te starten met het geven van Engelse les aan studenten. Een mooie ervaring om het leven in Thailand en het zendingswerk te zien, ruiken, proeven en te doen!
Wij genieten ook van deze  bezoeken: we halen ons Nederlands weer op, horen over de actuele discussies die gaande zijn in Nederland en wij blijven scherp nadenken over de Thaise cultuur en het zendingswerk.      

Wil je meer weten over het Serve Asia programma van OMF? Kijk op www.omf.org/nl. Niet alleen voor stages; aankomende zomer organiseert OMF verschillende jongerenreizen naar Azië, ook naar Isaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.