Wees blij in de Heer en zingt verheugd

Iedereen wordt met vrolijkheid begroet. Er wordt uit volle borst gezongen. De Bijbel wordt met interesse bestudeerd. Voor de kinderen, waarvan het aantal groter is dan de volwassenen is een programma. De kinderen worden met liefde benaderd. Eten is er voor iedereen na de dienst.
En ik zit er met blijdschap tussen en verwonder me…op deze plek hebben zo’n 7 jaar zendelingen gewoond. De gemeente functioneert nu zelfstandig. Het aantal kerkgangers wisselt tussen de 3 en de 10. Er komen geïnteresseerden en ze gaan weer. Een enkeling komt tot geloof. Gelovigen vertellen wekelijks van situaties waarin ze moesten kiezen tussen de Here Jezus of andere goden. Gebroken gezinssituaties, geen werk, ziekte, ouderdom. Genoeg redenen voor twijfel en teleurstelling.
Maar hier zie ik Gods vreugde en hoop. ‘Hij leeft, daarom vieren we Zijn verjaardag met Kerst‘, met deze uitspraak begint de dienst. God is met ons, alle dagen. Hier wordt gekeken naar wie God is. Ik zie Gods perspectief. Hij is trouw, Hij laat het werk dat Hij begonnen is niet los.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.