FAQ

Nog zo’n negen weken te gaan en dan hopen we een tweede kind te verwelkomen. Hierbij wat antwoorden op Frequently Asked Questions.

Aangezien de gezondheidszorg in Thailand goed is en alles tot nu toe goed gaat, hoeven we voor de bevalling niet naar een ander land of terug naar Nederland. In Thailand worden thuisbevallingen nog niet gepromoot, dat wordt dus een bevalling in het ziekenhuis. Wij gaan voor controles en straks voor de bevalling naar een privé-ziekenhuis in de dichtstbijzijnde stad Khon Kaen. De controles worden gedaan door de gynaecoloog, aangezien hier geen verloskundigen zijn.
We krijgen regelmatig een echo te zien, wat eigenlijk heel leuk is. De verpleegkundige fluisterde tijdens één van de controles het geslacht! Wij hoefden het niet per se te weten, maar nu is ’t toch wel leuk! In Thailand weet bijna iedereen wat het wordt en dat is ook de eerste vraag die we van mensen krijgen: wat wordt het?  We hebben ons hierin nog niet echt aangepast en we proberen het nog even geheim te houden! Na wat voelen aan m’n buik en een goede inspectie, krijg ik meestal te horen of het een jongen of een meisje wordt…..   
Na de bevalling zullen we geen kraamzorg hebben. Daniel is in Engeland geboren en ook daar was geen kraamzorg (alhoewel er wel veel familie langskwam en een hele bijbelschool om de hoek!), dus we weten niet echt wat we missen. In Thailand leven families dichterbij elkaar of zelfs bij elkaar in huis, waardoor er al hulp in huis is. Wij hopen tegen die tijd een huishoudelijke hulp te hebben, die ’t huis en de was schoonhoudt!
We kijken erg uit naar het nieuwe leven! Ik voel me goed, met af en toe een zwangerschapskwaaltje, die weer verdwijnen. De baby beweegt veel, dat was ik met Daniel niet zo gewend! Wel een beetje spannend hoe het allemaal in ’t ‘echie’ gaat, maar we hebben vertrouwen in het ziekenhuispersoneel en niet op z’n minst in God, die weet wat er staat te gebeuren.

En in het kader van de voorbereiding is onze poes een paar dagen geleden bevallen…Sijmen zat er met z’n neus bovenop en Daniel gaat nu regelmatig ‘even poesjes kijken’ om ze te aaien.

 

Comments
  1. 9 jaar ago
  2. 9 jaar ago
  3. 9 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.