Stap voor stap

‘Zullen we het stuur niet vervangen? ‘We hebben al gevraagd of God de aankoop van onze nieuwe rot-tek-tek wil zegenen.’ Dit zou een verstandige uitspraak zijn, als het stuur daadwerkelijk kapot was. Niets daarvan waar.
Met de aankoop van een rot-tek-tek (kleine laadwagen, dat het geluid van een traktor maakt: tek-tek-tek-tek), komt ongetwijfeld de vraag naar voren hoe deze veilig te gebruiken is. Veilig betekent niet persé het halen van een rijbewijs of het vervangen van oude onderdelen. Er wordt vooral gezocht naar een antwoord op de vraag: ‘Hoe zorg ik ervoor dat ik me veilig voel?’

Op een of andere manier had de man van een van onze gemeenteleden bedacht dat het vervangen van het stuur hiervoor zou zorgen. Of het stuur daadwerkelijk aan vervanging toe is, maakt niet uit. Een nieuw stuur maakt de wagen wat meer eigen, daarnaast worden er touwtjes, ingezegend door monikken, om heen gehangen.
Zijn vrouw vroeg hem om het stuur niet te vervangen. Het ziet er nog goed uit, lijkt niets te mankeren. Hij stemde met haar in om het stuur niet te vervangen en op God te vertrouwen.
De man van zuster Niam heeft God aan het werk gezien in het leven van zijn vrouw. Hij is geen spraakzame man, maar laat zo af en toe merken dat hij positief tegen het geloof van zijn vrouw staat – en misschien wel meer dan dat.

Comments
  1. 2 jaar ago
  2. 2 jaar ago
  3. 2 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.