Home schooling

families-on-the-move

Een paar weken geleden werden we voorbereid op het leven in Thailand als gezin. Dit is een ´hot´issue voor veel mensen. De meeste zendelingen krijgen regelmatig zware preken naar hun hoofd geslingerd over wat ze hun kinderen aandoen. En ja, we realiseren ons dat we een ander leven krijgen dan een ´gewoon´ gezin. Gelukkig was deze dag niet zo zwaar en werden we meegenomen op een reis om alle uitdagingen en strubbelingen, maar zeker ook om de rijkdom van het leven overzee te onderzoeken.

De schrijfster van het boek ´Families on the move´ heeft zelf een aantal jaren in het Midden-oosten gewoond met haar gezin. Uit deze ervaring en het werk dat ze nu doet, bleek dat het leven met een familie in een ander land stressfactoren heeft die je als familie niet hebt als je ´thuis´ blijft.  Goed om dus van te voren over na te denken. Met haar boek probeert ze gezinnen voor te bereiden en, zoals de ondertitel zegt: “Loving it!”. Voor ons was deze dag heel zinvol en als je je wilt inleven in het leven van een familie overzee, dan is dit boek echt een aanrader! (Het is alleen in het Engels te verkrijgen, voor maar 6 euro)

Annelies is na deze dag hard aan de slag gegaan om het geleerde in praktijk te brengen. Zoals op de foto te zien is, is ze nu bezig met het uitproberen van verschillende onderwijsmogelijkheden. De eerste vier jaar beginnen we maar met ‘homeschooling’ :-).

homeschooling_4

Comments
  1. 13 jaar ago
  2. 13 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.