Meer Redcliffe, meer SeA

Redcliffe
Week 4 zit erop. We hebben nu aardig routine in het volgen van lessen, lezen en verslagen maken.
Twee vakken zijn mijn favoriet. Bijbelstudie Methoden en Ontwikkeling Spiritualiteit. Ik, Annelies, kwam naar Redcliffe om veel kennis op te doen van de Bijbel. Met het vak Bijbelstudie Methoden leren we om de Bijbelboeken te lezen vanuit verschillende perspectieven: structuur van de tekst, genre, historische context van het boek, maar ook historische context van de Bijbel, context van de schrijver en lezer. Om dat in een aantal lessen van alle boeken te leren, is onmogelijk. Maar we leren om de juiste bronnen hiervoor aan te boren – goede boeken die de Bijbel uitleggen, bepaalde vragen stellen, bewustwording van de verschillende perspectieven en dan zelf toepassen op verschillende Bijbelboeken. En dit alles om God en de Bijbel beter te begrijpen. Het vak Ontwikkeling Spiritualiteit sluit hier mooi op aan. Is het vak Bijbelstudie Methoden af en toe wat onpersoonlijk, met Ontwikkeling Spiritualiteit wordt de Bijbel, ons geloof weer springlevend. Daar leren we om de Heilige Geest in ons te laten werken, door de Bijbel en gebed heen te laten spreken naar ons toe. En dat heeft dan ook weer impact op onze omgeving. Niet alleen maar de waarheid kennen door het Woord, maar ook door de Geest. Ik merkte dat ik vooral met het Woord bezig was, maar leer weer om ook de Geest door de Bijbel en mijn leven te laten werken en daar op te vertrouwen.

Redcliffe heeft een filmpje op haar website, die het kijken waard is om in ’t kort een indruk te krijgen: Redcliffe filmpje

Kerk
Afgelopen zondag zijn we voor de derde keer naar de Baptist Church geweest en dat bevalt goed.
Een gemeente waar het gemeente-zijn centraal staat: een warm welkom door individuele gemeenteleden, een grote bak koffie of thee na de dienst en tot nu toe gemeenteleden die ons uitnodigen voor het middageten (lees: goed Engels dineren). Niet alleen in de kerk en tijdens de dienst gemeente, maar ook daar buiten. We genieten van de praise-liederen en diensten waarin de gemeenteleden betrokken worden. We waren vooral op zoek naar een gemeente waar we ook een stevige preek zouden krijgen. De prediking is niet zo sterk, maar eigenlijk leren we hier veel meer wat het is om een gemeenschap van Christus te zijn en dat kunnen we goed gebruiken! en nog veel van leren. 
 
SeA+
En dan nog wat insiders-info…deze week een heuze maak-ons-nog-meer-baby-proof-week. 
Wekelijks gaan we nu langs bij de verloskundige. Baby (zo wordt hier De Baby genoemd) ligt in goede positie voor de bevalling en ook Mummy heeft een goede conditie. Afgelopen week hebben we een zwangerschapscursus gevolgd. Met zo’n tien andere stellen hebben we ons laten voorlichten over de bevalling, pijnbestrijding en voeding. Ook hebben we kennisgemaakt met de wijkverpleegkundige. Zij zal straks Baby en Mummy controleren als de verloskundige het stokje overgeeft na de bevalling. We voelen ons gezegend dat het met ons alledrie zo goed gaat. We worden steeds nieuwsgieriger naar Baby, maar weten dat het nog maximaal vier weken kan duren….dus we proberen ons geduld te bewaren. Maar daarvoor hebben we genoeg afleiding!
Comments
  1. 14 jaar ago
  2. 14 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.