Hij die het goede werk begonnen is…

‘Ja, God heeft niet alleen jou genezen, maar heeft ook onze dochter aan werk geholpen’. Ik kan me de woorden en het gezicht van de moeder van Puen nog goed herinneren. Haar gezicht straalde en ze was blij. Opvallend voor een vrouw wiens gezicht meestal is getekend door zorgen.

Over de moeder van Puen schreef ik niet in het stukje ‘De buurvrouw van Puen’. Maar naast de personen die ik beschreef, was ook de moeder van Puen aanwezig. En ze liet zich de bovenstaande zin ontvallen. We deden er verder niets mee, maar ik bewaarde de woorden in mijn hart :-).

Tot we een paar weken geleden een aantal christenen op bezoek kregen uit Noord-Thailand. In Noord-Thailand woont het grootste percentage christenen. Veel kerken zijn ontstaan in de stammen die daar gevestigd zijn. Begin voorjaar hadden we een team van een Bijbelschoolstudenten uit het Noorden, en voornamelijk afkomstig uit deze stammen, op bezoek om ons werk te zien. Eén ouderling die mee was, was geraakt door het werk en beloofde om terug te komen met een ander team. En zo was hij met drie andere christenen op bezoek om te evangeliseren. We dachten weer aan Puen en haar familie – is dit de juiste tijd om hen op te zoeken?

Het werd een vreugdevol bezoek zo op de vrijdagmiddag. Puen bleek haar ouders over het christelijk geloof te vertellen. Ze las regelmatig met hen uit de bijbel. Haar ouders konden vertellen over onze vergevingsgezinde God en de zonden die Jezus afwast. Ja, zij gingen ook steeds meer vertrouwen op Jezus!
Wat een feest om samen met dit Thaise team deze familie meer over Jezus te vertellen en aan te sporen om Jezus te blijven volgen. Een bemoediging voor ons allemaal.

En zo zaten we de volgende zondag met Puen, haar moeder, de buurvrouw van Puen, de zus van Puen en haar neefje in de kerk. En we denken aan vooral ook aan Puen als we de woorden van Paulus lezen: ‘Ik dank mijn God altijd wanneer ik aan u denk, telkens wanneer ik voor u allen bid. Dat doe ik vol vreugde, omdat u vanaf de eerste dag tot nu toe hebt bijgedragen aan de verspreiding van het evangelie. Ik ben ervan overtuigd dat Hij die het goede werk bij u begonnen is, het ook zal voltooien op de dag van Christus Jezus.’ (Filippenzen 1: 3-6)

Comments
  1. 4 jaar ago
  2. 4 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.