De tijger en de krokodil

Het voelt alsof ik aan de tijger ontsnapt ben, maar nu misschien in de bek van de krokodil beland.’ Een vrouw vertelt haar verhaal en eindigt met dit Thaise spreekwoord.
Ze is net uit huis gevlucht bij haar gewelddadige zoon vandaan en staat op het punt een nieuwe relatie te beginnen. Sijmen is hier samen met de plaatselijke voorganger, zijn vrouw en nog een gemeentelid.
De voorganger kijkt Sijmen aan en zegt: ‘Bij dit gezegde heb jij toch een posterverhaal?’

Sinds een paar maanden bezoeken we op zondag deze kerk. Sijmen heeft al wat verteld over praktische handreikingen die we gebruiken om het evangelie te vertellen: ons getuigenis delen en een aantal verhalen vertellen aan de hand van platen. De dominee en een aantal gemeenteleden zijn geïnteresseerd om hier verder in toegerust te worden na de zondagse dienst.
Vandaag mag Sijmen het laten zien. Hij vertelt het verhaal waarbij hij de afbeeldingen zien. Een man wordt eerst achternagezeten door een tijger. Vervolgens ontsnapt de man door aan een liaan te hangen, waar al snel een krokodil verschijnt. Ondertussen knabbelen twee muizen boven aan de liaan. Wie kan de man redden, wat is een oplossing voor verkeerde keuzes, kunnen we ontsnappen aan de consequenties?

Het gesprek daarna leidt tot de Here Jezus. Wil deze vrouw Gods reddende hand pakken en Hem laten helpen om goede keuzes te maken en oplossingen te zoeken voor verkeerde keuzes? De groep bidt samen met deze vrouw dat ze in de moeilijkheden Gods verlossende hand zal zien en Zijn vrede zal gaan ervaren.
De zondagmiddag daarop beginnen de voorganger en een aantal gemeenteleden met het oefenen van het eerste verhaal van de posterverhalen. We bidden dat er zo meer bruggen worden geslagen tussen het dagelijkse leven en de Here Jezus.

Eén keer per week doen we bezoekwerk met gemeenteleden van een kerk in Udon Thani. Bid dat we elkaar tot zegen zijn en Gods koninkrijk zich uitbreid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.