Gelukkig Thais nieuwjaar!

Zittend op een aangeboden stoel en Marie in de kinderwagen naast mij, heb ik het volgende uitzicht:

Songkran 2015 (2) (Small)
We zijn onze straat uitgelopen en hebben ons gevestigd voor het huis van één van de vriendjes van Daniel. Het is het Thaise nieuwjaar en dat vieren we drie dagen lang met een waterfestijn. Lopend, met de auto, op de brommer of fietsend: iedereen wordt natgespoten. En wij door hen. Een feest!

We schrijven er jaarlijks over op onze blog: het Thaise nieuwjaar. Drie dagen is het land gekleurd met mensen in gebloemde shirts en staan er overal mensen en kinderen langs de kant van de weg om voorbijgangers nat te gooien. In ons dorp stijgt het aantal inwoners aanzienlijk tijdens. Veel familieleden die in Bangkok werken, keren terug om dit feest met familieleden te vieren.

Voordat de eerste dag met water wordt gegooid, vindt er in het dorp vaak een optocht plaats waarbij het religieuze aspect naar voren komt. Een Boedhabeeld wordt rondgereden en schoongewassen. Daarnaast zijn er gelegenheden waarbij jongeren hun respect aan ouderen tonen en jongeren op hun beurt een zegen van hen ontvangen.
In de kerk vieren we dit aspect van het feest met onze broeders en zusters. En zo zaten de ouderen in de gemeente op een rij en mochten we hen langs gaan om hen respect te tonen. Een mooie en vrolijke dag waarop we extra dankbaar zijn voor wat zij betekenen voor ons en de mensen om hen heen.

Songkraan (15) (Small)

Iedereen een gezegend 2558!

Comments
  1. 5 jaar ago
  2. 5 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.