Kerst ver van huis

Om kerst ver van huis te vieren, hoef je niet veel kilometers te reizen…daar kwam ik afgelopen kerst achter.

‘Ga je nog iets lekkers bakken voor het kerstfeest in de kerk, Annelies?’ Dáár had ik nog niet aan gedacht in de voorbereidingen. Dit jaar kwamen de voorbereidingen neer op het laatste moment en was een lekker baksel eigenlijk iets wat ik dit jaar wilde overslaan. ‘En we gaan toch echt wel een beetje kerst vieren? Met cadeautjes enzo?’ Dat laatste was in ieder geval geregeld en een bijzondere dienst zou het worden, wat ons betreft.

En opeens ging er een lampje branden…’Zou je anders naar de kerk in de grote stad gaan?’ Aarzelend werd er geknikt en kwam de aap uit de mouw…kerst vieren in een wat oudere gemeente: heel veel mensen, cadeautjes, heel veel lekker eten en lekkere baksels, mooie worship…een groots feest om de komst van de Here Jezus te vieren.

Ja, daar stond ik dan zonder ingrediënten voor zo’n kerstfeest: een kleine gemeente, mijn hoofd niet helemaal bij het organiseren van een groots feest of bereiden van culinaire hoogstandjes en nog een halve dag te gaan. ‘Ja, we gaan kerst vieren in de kerk en we willen er een feestje van maken.’

‘Oké, dat is fijn, maar eigenlijk maakt het niet heel veel uit….ik heb God gebeden voor de gemeente in dit dorp en God heeft het gegeven. Ik wil God hier dienen en zal er zijn.’

En zo doorpratend, hielp ze mee om anderen een bijzondere kerst te geven waarbij we als christenen een feest vierden dat God in onze midden is gekomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.