Blijf u inspannen voor uw redding

‘Sinds je terug bent, leef ik veel minder dicht bij God. Jij woont nu weer om de hoek, dus ik heb God minder nodig.’ Ai, hier gaat iets fout…Of eigenlijk niet. Het is een eerlijke conclusie van de afgelopen weken. Hier gaan we mee aan de slag.

Eén van de vrouwelijke gemeenteleden, Maai, heeft een chronische ziekte. Een jaar geleden liet haar man haar in de steek liet. Als gemeente konden we haar wat helpen met hand- en spandiensten, structuur in haar leven en leerde ze de Here Jezus kennen als haar Verlosser.

Maai zag op tegen ons verlof. Tijdens één van de Bijbelstudies voor ons verlof kwamen we bij de volgende Bijbeltekst: ‘Geliefde broeders en zusters, u bent altijd gehoorzaam geweest toen ik bij u was. Wees het des te meer nu ik niet bij u ben. Blijf u inspannen voor uw redding, en doe dat in diep ontzag voor God, want het is God die zowel het willen als het handelen bij u teweegbrengt, omdat het hem behaagt. (Filipenzen 2: 12,13)

We waren, het bleek nu door God geleid, in Filippenzen aan het lezen. We waren allebei stil na deze tekst. We keken elkaar aan en realiseerden ons dat dit over ons ging. Een oproep van God: blijf je inspannen voor je redding, ook als je geloofsmaatje er niet is.

Deze tekst hield Maai op de been tijdens ons verlof. En niet alleen deze tekst, ook andere gemeenteleden belden haar, gingen met haar naar het ziekenhuis, bemoedigden haar en baden met haar. Doordat ze soms alleen naar het ziekenhuis moest, bad ze tot God om hulp en kreeg die ook! Bij onze terugkomst citeerde ze een Bijbeltekst die collega’s hadden aangeleerd tijdens een kerkkamp. Ze had God ontmoet en God aan het werk gezien in haar leven.

En toen kwamen we weer terug.
Ik hoorde vol verwondering haar verhalen over Gods hulp en de hulp van andere christenen. Maar zag haar na een paar weken weer wat afzwakken en toen kwam de zin waarmee ik begon. Ai, dit was niet de bedoeling. Ik wil juist met mijn doen en laten op Jezus wijzen en lijken, maar niet de verlosser zijn. Dat is Jezus.
En hier gaan we beiden mee aan de slag.

Comments
  1. 9 jaar ago
  2. 9 jaar ago
  3. 9 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.