Flink lachen

Omringd door Daniel, Benj en een handvol buurtkinderen heb ik het begin van de middag doorgebracht. Het ene moment was het muisstil, maar de meeste momenten was het hard lachen. Het was een gezellige boel, want we keken met elkaar film. En dit alles in het kader van mijn taalstudie.

Een familiefilm aanbevolen door de taalschool, waar we in het dagelijkse leven van twee gezinnen stappen. Beide vaders zijn rivalen, want zij hebben allebei een kapperszaak in dezelfde straat. De moeders zijn vriendinnen en de kinderen,  het ene gezin een jongen en het andere gezin een meisje, zijn ook vrienden. De film begint als zij beiden in groep 5 zitten en vertelt over hun dagelijkse leven: te laat voor de schoolbus, het volkslied zingen voordat de school begint, elastieken (voor meisjes) of elastiekjes blazen (voor jongens) in de pauze en na schooltijd ‘vadertje-en-moedertje spelen’…dat kan natuurlijk niet goed gaan. De jongen begint dat laatste een beetje zat te worden en wordt gepest door een groepje jongens uit een ander deel van de wijk. Als hij de test doorstaat, waarin hij laat zien dat hij een echte jongen is, heeft hij er een groep vrienden bij. Helaas is hij hierdoor wel zijn vriendinnetje kwijt, die tijdens de test haar elastiek is kwijtgeraakt. De jongen heeft deze doorgeknipt: een echte jongen. Hij heeft enorm veel spijt. Als hij het goed wil maken (geholpen door zijn vrienden!), is hij te laat, want haar familie verhuist. Als hij jaren later een uitnodiging krijgt voor haar bruiloft gaat hij daar naartoe, maar blijft zich altijd de jongere versie van zijn eerste vriendinnetje herinneren.

Voor de (buurt)kinderen allemaal hartstikke herkenbare taferelen en inmiddels een beroemde film in Thailand. En voor ons één van de gezelligste taalmodules tot nu toe.

Comments
  1. 8 jaar ago
  2. 8 jaar ago
  3. 8 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.