Gestart

Eén man met de kèn, de Thaise fluit, één man met een ukelele, één man met een gitaar: dat was de begeleiding afgelopen zondag in de kerk. Kijkend naar deze drie mannen, bedacht ik me dat zij een mooie samenvatting zijn van afgelopen week.

De man op de kèn is opa Koen. Afgelopen week hebben we de meeste gemeenteleden gezien en gesproken. Het was met iedereen weer een blij en goed weerzien! Afgelopen zondag ontmoetten we elkaar weer in de kerk en konden we God weer loven met elkaar. We zijn allemaal dankbaar dat de afgelopen 4,5 maand goed is verlopen voor de kleine gemeente! En na een vertrouwd Nederlands orgel, was de Thaise fluit nu weer hartverwarmend.

De man op de ukelele is Pieter. Of eigenlijk meester Pieter. Afgelopen week heeft hij zich bij ons gevoegd. Hij zal de komende 2 maanden Daniel lesgeven in de middagen en verder taalstudie doen en meehelpen met het werk. Meester Pieter geeft dit hele schooljaar les aan de kinderen van onze collega’s. Zij zijn nu op verlof en daarom komt hij ons versterken. Een grote steun en gezellig!

De laatste man, de man op de gitaar is Sijmen. Afgelopen week hebben we als gezin de draad weer opgepakt in Thailand. We moesten even een paar dagen schakelen tussen Nederland en Thailand. Door het leven van alledag weer op te pakken, komen we er weer goed in. De eerste maaltijd met verse gember en citroengras zijn weer gemaakt. De vriendjes komen weer over de vloer en in de tuin. De jongens beginnen weer Thais te praten. We zijn weer op de markt geweest. We maken weer praatjes met de buren. Marie wordt bewonderd. En vandaag, maandag, hebben de ouderling en Sijmen weer bijbelstudie gedaan met een gemeentelid en geïnteresseerden bezocht. Het leven en werk in Thailand is weer begonnen! Het is steeds weer bijzonder om zo van de ene op de andere dag in zo’n ander leven te (be)landen en je op beide plekken gezegend te voelen: we danken God voor Zijn kerk en het leven dat we van Hem krijgen!

                  

Comments
  1. 4 jaar ago
  2. 4 jaar ago
  3. 4 jaar ago
  4. 4 jaar ago
  5. 4 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.