ZangLeiding

Op het moment zijn we druk aan het voorbereiden voor een danskamp voor tieners. Volgende week woensdag arriveert er een team uit Hongkong met professionele dansers en dansleerkrachten in Isaan. Zij zullen een groot deel van het kamp verschillende dansstijlen aanleren gelinkt aan het evangelie. Daarnaast is staan Engelse en Chinese les, sporten en bijbeluitleg op het programma. Heel spannend om te organiseren, want onze doelgroep is nogal breed (gelovige en niet-gelovige tieners uit de provincie) en pas op het laatste moment weten we precies wie er gaan komen.

Bij zoiets spannends is het mooi om Gods leiding door al de organisatie heen te zien. Verschillende collega’s en Thaise christenen helpen mee organiseren. We zaten nog een beetje in ons maag met het leiden van het zanggedeelte. Waar kunnen we een geschikte (liefst Thaise) band vandaan halen?

Sinds kort hebben we intensiever contact met een kerk 25 kilometer bij ons vandaan in het volgende district. Sijmen was al eens in deze kerk geweest. Enthousiast kwam hij terug: de voorganger leidde de zangdienst begeleid door vier tieners op muziekinstrumenten. Heel gaaf! Zouden zij ons kunnen helpen met het zanggedeelte tijdens het kamp? De voorganger aarzelde even: ‘we organiseren zelf ook een kamp, valt dat niet tegelijkertijd?’. Gelukkig niet, dat kamp was twee weken eerder. En het mooie is dat dat kamp als thema ‘aanbidding’ had. Tijdens het kamp werden de tieners toegerust om met hun leven God te aanbidden en ze werden toegerust om het zanggedeelte in de kerk te begeleiden met hun muziekinstrument. Het leiden van het zanggedeelte op dit kamp zou een mooie gelegenheid zijn om het geleerde in de praktijk te brengen! Het voelt als een cadeautje van God.


Geschreven door Annelies

Comments
  1. 11 jaar ago
  2. 11 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.