Zomervakantie in Thailand II

Thailand is een geliefd vakantieland. Prachtige natuur, goedkoop, lekker eten en vriendelijke bediening. En van de meeste gasten die wij hier op de vloer krijgen, is dit wat we te horen krijgen. Totdat ze een paar dagen tussen de Thaise bevolking hebben geleefd en ietsjes meer zien van het prachtige Thailand.

Zo zaten we met z’n vieren een keer ’s avonds aan de thee. Om ons heen het geluid van krekels en een sporadische brommer. Achter ons huis geroezemoes van onze achterbuurman en een gast. Dit geroezemoes zwelde wat aan toen deze gast vertrok op zijn brommer. Niets opvallends.
Tot Hendriënne opsprong en uitriep: ‘hij ligt in het kanaal!’. Leendert dacht: ‘daar is toch een landweggetje door de rijstvelden?’ Wij kwamen niet verder dan: waarschijnlijk dronken de brommer opgestapt en nu dronken er afgevallen. In ieder geval: de man lag met brommer en al in de berm.
Sijmen en Leendert snelden naar hem toen. Inderdaad rook de man naar alcohol. Zijn brommer stond al snel weer op de straat. Na een zoektocht was ook zijn verloren slipper terecht. Bij navraag bleek de man op weg naar huis te zijn. De naderende t-splitsing wat verkeerd ingeschat. En zo met brommer en al niet rechts afgeslagen, maar meer een soort van links-en-dan-rechtdoor-de-berm-in. Sijmen wilde hem wel even thuisbrengen en ook Leendert werd door deze man uitgenodigd voor deze driemansrit. Dat leek Leendert toch wat krapjes.
De man wees de weg naar huis, maar bij het eerste huis werd niet open gedaan. Bij het tweede huis, werd wel open gedaan door waarschijnlijk een kleinzoon. Daar mocht hij binnenkomen.
Weer thuis aangekomen komen de gesprekken op alcoholgebruik in Thailand. Geen mate kennen. Schulden. Familieleven. Scheidingen. Tweede vrouwen. Gevaarlijk verkeer.
Een kant die je in hartje Bangkok in een guesthouse niet zo snel tegenkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.